Biblioteca şcolii

Biblioteca Şcolii “€œB.P.Hasdeu” este locul în care “cresc povestile” -€“ după cum spune o elevă în clasă pregătitoare. Într-adevăr, aici cresc poveştile, aici este locul în care se trăiesc aventuri, locul în care intrăm în lumea minunată a cărţilor, locul în care redevenim copii.
Biblioteca Şcolii “€œB.P.Hasdeu” beneficiază de un spaţiu generos de 56 m, cu 30 de locuri la sala de lectură, datorită cărora e posibilă realizarea activităţilor cu o clasă întreagă.

Biblioteca este dotată cu calculator conectat la internet, cu un retroproiector care s-a dovedit foarte util la realizarea activităţilor, cu mobilier nou care permite accesul la volume într-un mod foarte simplu.

Biblioteca are peste 14000 de volume din toate domeniile şi are amenajată o secţiune cu acces liber la raft. Aici se regăsesc cărţi pentru copii din literatură română şi cea universală, lecturi suplimentare şi enciclopedii cât mai diversificate. Baza materială a bibliotecii este îmbunătăţită mereu de către părinţi şi cadre didactice, prin donaţii constante.

În bibliotecă au loc mereu activităţi, având că scop principal atragerea copiilor spre lectură. Cadrele didactice au un rol foarte important în privinţa acestui aspect, solicitându-le mereu lecturi suplimentare, oferindu-le că primă alternativă biblioteca. Nu este neglijată şi cartea on-line, în cazul în care biblioteca nu are disponil un anume volum. Doamna bibliotecar le oferă cartea în variantă electronică, pe diferite suporturi, şi deşi generaţiile actuale au o mare atracţie către calculatoare şi internet, majoritatea au ajuns la concluzia că totuşi, lectură clasică este cea mai potrivită.

Anul acesta a avut loc activitatea “€œIL OMAGIEM PE MARELE POET MIHAI EMINESCU”, în perioada 15-17 ianuarie 2013, şi au participat toate clasele. În cadrul activităţii, elevilor li s-au prezentat vizual, cu ajutorul retroproiectorului, poezii scrise de marele poet Mihai Eminescu, ale căror versuri erau fie recitate, fie puse pe muzică, iar fundalul a fost reprezentat de picturi ale unor pictori celebri. În urma activităţii elevii au avut ocazia să îşi aprofundeze percepţia asupra poeziei lui Eminescu, imaginile care însoţeau versurile permiţându-le să le vizualizeze şi să le înţeleagă mult mai bine. De asemenea au fost stimulaţi să îşi folosească imaginaţia şi pentru alte poezii ale lui Eminescu, cât şi poezii care aparţin altor autori. Activitatea a fost apreciată de copii şi pentru partea audio, care a însoţit versurile. Unele poezii recitate au avut fundal sonor, iar la alte poezii partea sonoră a fost reprezentată chiar de versurile lui Eminescu.

O altă activitate a avut loc în perioadă 24-25 ianuarie şi s-a numit “Sarbatorim Mica Unire”. În cadrul activităţii, elevilor li s-au prezentat vizual, cu ajutorul retroproiectorului, informaţii legate de evenimentele care au precedat Unirea, şi din momentul Unirii. De asemenea s-au şi lecturat unele poveşti legate de Unire “€œMos Ion Roată şi Cuza Voda”.

 

biblioteca sc12 Biblioteca şcolii

 

Bibliotecar: Bucur Roxana Oana

Program bibliotecă: Luni – Vineri   8 – 16

Comments are closed.